Uppsägning - Utflyttning

 

Här kommer lite tips om vad du ska tänka på när du ska flytta från din lägenhet

 

Uppsägning

Om du vill säga upp din lägenheten måste det göras skriftligt. Det går bra att maila/faxa hit en uppsägning men då måste den bekräftas till oss med ett vanligt brev inom en vecka. Du kan endast säga upp din lägenhet till ett månadsskifte. Säger du upp din lägenhet under till exempel mars månad (senast 31 mars)  så har du april, maj och juni som uppsägningsmånader.

Enklast är det om du skriver under ditt avtal under uppsägning och skickar in det till oss. Har du inte ditt kontrakt kan du skriva på ett vanligt papper. Skriv då att du säger upp din lägenhet, skriv även ditt namn, personnummer och din adress. Till sist skriver du under den och skickar in den till oss.

När vi fått in din uppsägning så skickar vi en bekräftelse till dig på att du sagt upp din lägenhet.

Du har alltid tre månaders uppsägning, vid dödsfall är det en månad.

Tänk på att ditt garage sägs upp automatiskt när du säger upp din lägenhet. Det blir samma uppsägningstid som du har på din lägenhet .

 
Lägenheten

Lägenheten måste förstås städas. Det är lätt att glömma en del vinklar och vrår där smulor och damm gärna samlas. Titta i broschyren med städtips som du får tillsammans med brevet vi skickar ut med slutbesiktningstid.


Avflyttningsbesiktning

När du säger upp din lägenhet skickar vi ut ett förslag på en första besiktning. Denna gör vi för att titta på eventuella skador och renoveringsbehov. När din avflyttning nämar sig får du även en tid för slut- och städbesiktning. Passar inte tiden så ring till oss snarast och ändra tiden.


Nycklar

Nycklarna lämnas till vårt huvudkontor i Sibbhult eller till besiktningsmannen vid slutbesiktningen. Nycklarna får ej lämnas direkt till den nya hyresgästen.

Lämna in alla nycklar du fått. Glöm inte lämna in övriga nycklar till t ex förråd och tvättcylinder. Har du gjort av med nycklar måste du ersätta oss för dem. Får vi inte in alla nycklar till lägenheten som du kvitterat ut så får du betala ett låsbyte.

Förrådet

Glöm inte att tömma och städa förrådet.

Grovsopor

Det blir gärna en del grovavfall vid flyttning. Dessa lämnar du lämpligen på anvisad plats av Östra Göinge Renhållningsbolag tex återvinningsgården eller i Kattarp.

Annat viktigt att tänka på

Beställ flyttning av telefonen
Gör en flyttanmälan till adressändring.
Säg upp abonnemanget på elen.